Extreme fitness

 shot of a woman preparing and eating fruit before making a smoothie - fitness stockfoto's en -beelden

Wanneer mensen in de armen springen van een zweterige fanaat met een tatoeage en largeiceps, is het bijna altijd bedoeld als uitzondering in plaats van regel. Gewoonlijk zal passie alleen hen aantrekken om het extreem getalenteerde, slanke en fitte lichaam te bereiken. Als je door een roze bril naar de wereld kijkt, probeert iedereen die te maken. Zeer weinig Extreme-fitnesscentra trekken het Extreme-fitnessgeweten aan. Mensen voelen zich aangetrokken tot "dampen" en "hype" in plaats van het leveren van inhoud.

Noem je me extreem?

Nou, hier is het probleem. Degenen die zichzelf nog steeds Extreme fitness noemen, bieden niet wat je een goed geïnformeerd voedings- of trainingsplan zou noemen. In plaats daarvan vertellen ze potentiële consumenten om niet alleen de voeding en training die ze aanbieden te negeren, maar ze vertellen hen ook de effecten die lichaamsbeweging op hun gezondheid zal hebben volledig te negeren.

Ik denk niet dat iemand het daarmee oneens zou zijn en zou toegeven dat beide dingen een cruciale rol spelen in je vermogen om de Extreme fitness-levensstijl te behouden. Ik zou het zeker doen als ik in de schoenen zou staan ​​van de meeste mensen die Extreme fitness worden genoemd.

Als het er echter op aan komt of je jezelf Extreem moet noemen of niet, zou ik zeggen: noem jezelf niet extreem, want iedereen kan voor zichzelf bepalen wat hun ware fitnessniveau is. Realiseren dat je fit bent, is niet hetzelfde als beseffen dat je een bootlast kunt hijsen. Fitte mensen zijn geen 'killers', 'zeer zwaarlijvig' of 'gewoon uit vorm'. Extreme worden betekent dat je een lunch moet inpakken en om de dag 10 mijl moet rennen. Ik denk dat hier een beetje gezond verstand achter zit.

Wat is het volgende?

Als je serieus in vorm wilt komen en het lichaam wilt hebben dat je wilt, dan moet je jezelf gaan noemen waarvoor je traint. Op welk trainingsniveau voel je je comfortabel? Ben je getraind met minimale speciale apparatuur? Train je liever staand of liever zittend? Ben je een beginner of gevorderde beginner? Wil je kracht, uithoudingsvermogen of uithoudingsvermogen ontwikkelen? Wil je gewoon een goede conditie hebben of ben je op zoek naar meer fitheid? Als je in topvorm wilt zijn, hoe doe je dat dan? Als je meer fit wilt worden, hoe doe je dat dan?

Ik wil ook ingaan op de leeftijdsfactor. Wanneer de meeste mensen aan fitness denken, denken ze niet in termen van hoe oud ze zijn. Dat komt waarschijnlijk omdat we niet veel imitators of bandwagoners hebben die de "fitnessagenda" pushen; dus veel mensen worden aan hun lot overgelaten, en wat ze ook besluiten te doen, het zal snel achterhaald zijn. Ik zou mensen adviseren om uit die denkwijze te stappen, want wat je ook doet, het zal altijd naar jou worden gericht.

Ik realiseer me dat er marketingmateriaal kan worden geschreven dat je het lichaam zal garanderen dat je altijd al wilde hebben. Soms is dat echter niet genoeg. Als je niet de tijd en moeite neemt om meer te weten te komen over jou en je behoeften, dan zal het niet doorkomen.   Lifecoach Utrecht

Als u uw gezondheid en welzijn serieus neemt en uw potentieel op het gebied van fitness wilt maximaliseren, moet u beginnen met activiteiten waarmee u meer over uzelf en uw lichaam kunt leren. In plaats van je alleen op de doelmarkt te concentreren, laten we zeggen dat je het grootste verkoopargument van een vrouw bent… Laten we zeggen dat je een moeder bent die een aantal jaren werkloos was. Nou, de schoenen die je je kind aantrekt, de kleren die je je kind aandoet, de dingen die je op je auto doet, de kussens die je op je kind legt om op te slapen, dat zijn allemaal belangrijk… Dus waarom zet die Focus niet op de jouwe? Waarom neem je geen lessen of een fitnesstraining, waarom ga je niet naar een sportschool, waarom niet wat je ook leuk vindt om te doen, maar maak er je allerbeste hobby van.

Ik zie veel mensen die het misschien niet halen, maar gewoon niet weten waar het vandaan komt. Of ze werken ergens waar ze geen vrienden hebben, of ze hebben een beroep als loodgieter of timmerman, en uiteraard vullen ze hun inkomen aan met het 'goede leven'; je weet dat er altijd de online lessen of de zelfhulpboeken zijn. Het probleem is dat terwijl je je leven aanvult met absoluut beste materiaal dat je kan helpen je doelen te bereiken, je vaak het gevoel hebt dat je niet de kwaliteitsvoeding krijgt die het lichaam echt nodig heeft, je niet bezig bent met de levenslange reis die de meesten van ons doen mee.

Ik zal je een voorbeeld geven. Wist je dat bijna 25% van ons te zwaar en ongezond is? Geloof je echt dat de meeste mensen niet weten dat ze tegen hun tiende kunnen leven als de broer van bacon? Het is duidelijk dat dieet en lichaamsbeweging niet zo belangrijk zijn als familie, toch?