Gezondheid voordelen van rauw eten

rauw vlees, biefstuk op zwarte achtergrond, bovenaanzicht - raw food stockfoto's en -beelden

Weet u dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die zelfs iemand met bloeddrukproblemen kunnen veranderen in een gelukkig persoon die zich goed voelt?

Hoe komt het dat sommige voedingsmiddelen de bloedtoevoer naar de belangrijkste organen helpen verhogen, terwijl andere ervoor zorgen dat het lichaam reageert? Waarom geven sommige voedingsmiddelen ons onmiddellijk een boost van energie en stimuleren we onze vastberadenheid, terwijl andere ons meer lethargisch en depressief maken? Waarom worden sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium van nature door botten opgenomen, terwijl andere ervoor zorgen dat onze botten het calcium krijgen dat ze nodig hebben om sterk en gezond te zijn?

Antwoord: De natuurlijke balans van voedingsstoffen heeft een grote invloed op het vermogen van het lichaam om gezond te blijven. Over dit onderwerp is een prachtig artikel geschreven dat in het februarinummer van het personeelsmagazine is verschenen. Dit artikel is bedoeld om u te helpen eenvoudige veranderingen in uw dagelijkse voeding aan te brengen die niet alleen uw gezondheid ten goede komen, maar ook een boost van energie en tevredenheid geven.

Als het om goede voeding gaat, is de aanpak van de verschillende scholen misschien niet verwarrend. Er zijn echter gemeenschappelijke kernelementen die ze allemaal gemeen hebben. Daar zijn ze:

Hoewel veel nadruk op een goede mondhygiëne wordt weggenomen, is het ook belangrijk om je te concentreren op het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium. Aangezien men zegt dat calcium het bot van het lichaam is, is het misschien beter om voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan calcium. Tegenwoordig is er een breed scala aan calciumrijke voedingsmiddelen die kunnen worden gegeten, waaronder kaas, melk, broccoli, sardines, spinazie en zeevruchten zoals zalm en oesters.

De situatie van elk individu is anders. Daarom is het, om ons aan te passen aan een goed dieet, van vitaal belang om de basis te kennen van de verschillende voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Als je oranje was, zou je een ander dieet nodig hebben dan een blauwe of gele tint. Daarom zijn de vereisten van verschillende tinten verschillend en moeten ze grondig worden begrepen. Als u een nauwgezette kok bent, kunt u uw kookrecepten aanpassen zodat u kunt voldoen aan de behoeften van uw patiënten.

Elk gezond dieet kan worden gehandhaafd als de hoeveelheid voedsel die u neemt, wordt verminderd. Waarom? Simpelweg omdat als je de hoeveelheid voedsel vermindert, het lichaam wordt gedwongen om de calorieën te gebruiken om de calorieën te krijgen die je nodig hebt. De overige calorieën worden besteed aan het in stand houden van het lichaam. Op deze manier kunt u een gezond lichaam behouden zonder beperkende maatregelen te nemen.

In de wereld van vandaag zijn veel ziekten geworteld in slechte voeding. Daarom is het belangrijk om een ​​gezond voedingspatroon aan te houden. De markt staat vol met producten waarvan wordt beschreven dat ze rijk zijn aan voedingsstoffen, maar de gebruikte ingrediënten verrassen de smaakpapillen aangenaam. Sommige producten kunnen zelfs worden genoten door mensen die lijden aan maagzweren.

Er moet ook worden opgemerkt dat er veel voedingsstoffen zijn die uit plantaardig voedsel kunnen worden gehaald. Dit maakt ze het beste alternatief voor de dierlijke producten. Van veel plantaardig voedsel is bekend dat het het risico op kanker vermindert. Hoe ze helpen is nog steeds een mysterie, maar sommige wetenschappers werken er al aan.

Nu je de gezondheidsvoordelen van plantaardig voedsel kent, is het belangrijk om voedsel op de juiste manier te planten. Minder dan 5% van de calorieën uit plantaardig voedsel bevat vetten. Laat me je een klein geheim vertellen om je veel tijd te besparen bij het winkelen voor groenten en fruit. Geen enkele kortingsbon of prijskaartje zal u meer helpen dan de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat u krijgt te kennen. Een middelgrote steak kost je bijvoorbeeld ongeveer $ 45. Als u dit weet, kunt u de rest van het eten aan uw familielid en uzelf overlaten. Ze zullen waarschijnlijk eerst de groenten plukken en dan de vruchten.

Er zijn veel diëten gestart door mensen die ontdekten dat het volgen van dit regime hen een lichaam gaf waar ze trots op waren. De vooruitgang die ze hebben geboekt, heeft hen het vertrouwen gegeven om buiten hun comfortzone te treden. En ook jij hebt al een belangrijk inzicht gekregen in gezond leven.

Het maakt niet uit om goed in de gaten te houden tijdens het plannen van uw menu. De keuzes die je maakt, zullen je zeker het nieuwe avontuur van je leven laten beleven. Verzamel dus genoeg enthousiasme om de weg vrij te maken.