Manieren om het meeste uit uw levenscoaching sessies te halen

Life coach Den Haag

Je hebt geen tijd te verspillen. Je hebt een beperkte hoeveelheid tijd per dag en die moet je zo productief mogelijk besteden. Helaas hebben veel mensen de neiging om dingen te ingewikkeld te maken als het gaat om life coaching. Bovendien denken sommige mensen dat life coaching alleen over praten gaat. Dit is echter maar één aspect van life coaching – het is zoveel meer dan dat! In deze blogpost bespreken we vijf verschillende manieren waarop je het meeste uit je life coaching sessies kunt halen, met bovenstaande oefening als perfect voorbeeld!

Taken toewijzen voordat je je coach ontmoet

Als je afspreekt met je coach en je hebt een sessie van een uur om te praten, maar je weet niet echt zeker wat je uit deze ontmoeting wilt halen, zul je waarschijnlijk eindigen met niets. Maar als je eenmaal hebt besloten wat je uit je coachingsessies wilt halen, moet je dat in een actieplan gieten. U kunt vóór uw sessie taken toewijzen en dan kunt u zich tijdens de sessie concentreren en ze bespreken.

Stel bijvoorbeeld dat u beter wilt worden in _____. U kunt uzelf een aantal kleine taken toewijzen en deze in uw sessie met uw coach ter sprake brengen. U kunt ook een to-do-lijst maken en enkele taken op uw lijst zetten, zodat u zich kunt verantwoorden en uw coach u kan helpen uw doelen te bereiken. Dit heeft mij persoonlijk goed geholpen met mijn life coach in Den Haag.

Werk aan je dagelijkse routine

Tijdens elke sessie moet je praten en je problemen oplossen. Maar om het meeste uit je coaching te halen, moet je wat tijd in je routine stoppen. Hoewel het onmogelijk is om je leven van de ene op de andere dag in een routine te veranderen, kun je kleine aanpassingen maken in je dagelijkse schema die een enorme impact zullen hebben op je leven. Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je niet veel haalt uit je coachingsessies, dan kun je je routine opnieuw beoordelen en wat kleine aanpassingen doen.

Richt een coachingspartnerschap op

Sommige mensen denken dat een life coaching sessie een eenrichtingsgesprek is. Niets is echter minder waar. In feite gaat life coaching over twee mensen die samenwerken om het meeste uit hun tijd en middelen te halen.

Aan het begin van elke sessie moeten jij en je coach een partnerschap aangaan. Partnerschap houdt in dat beide mensen een actieplan opstellen en vervolgens verantwoording afleggen aan elkaar. Partnerschappen gaan erom dat beide mensen verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten van de ander. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u beter wilt worden in _____. Uw coach kan u helpen een actieplan op te stellen met een aantal praktische stappen. Vervolgens kunt u beiden verantwoording afleggen aan elkaar, waardoor u op koers blijft en vooruitgang boekt.

Conclusie

Life coaching gaat over het opbouwen van een relatie met een ander. U en uw coach moeten een sterke relatie opbouwen die u in staat stelt uw doelen, dromen en uitdagingen te delen met iemand die u wil helpen.

U en uw coach kunnen een partnerschap creëren dat u in staat stelt verantwoording aan elkaar af te leggen, een actieplan op te stellen en naar uw doelen toe te werken. Tot slot kunt u die relatie met uw coach creëren die u in staat stelt uw doelen, dromen en uitdagingen te delen met iemand die u wil helpen.